Bizimle iletişime geçin

EĞİTİM

Benim Fikrim Var! Diyen Arkadaşlarımızın Olması Bize Hem Cesaret Hem Sorumluluk Veriyor

Haberler

on

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Ar-Ge yönü güçlü, tasarım alanlarında uygulanabilir ve üretime yönelik yüksek katma değerli proje fikirlerini sektör temsilcileri ve Ar-Ge kuruluşları ile bir araya getirmek amacıyla, Bartın Üniversitesi tarafından düzenlenen “4. Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliğine katıldı. Türkiye’nin farklı illerinden lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra “Benim de bir fikrim var” diyen 115 proje sahibinin projelerini tek tek inceleyen Prof. Dr. Hasan Mandal, gençlerden projeleri hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. Mandal Bartın Üniversitesi Akademik yılı ilk dersini verdi

Bartın Üniversitesi 2021-2022 Akademik yıl açılış dersi kapsamında “Sürdürülebilir ve Akıllı Çözümler için Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma” başlıklı bir sunum gerçekleştiren TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, “Bir fikrim var, ben de varım demek çok anlamlı ve çok kıymetli. Proje pazarında yer alan tüm arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum.” diye konuştu. 

Gelecek on yıl içerisinde yaşanması muhtemel bölgesel ve küresel kriz beklentilerine değinen Prof. Dr. Mandal, “Salgın hastalıklar, iklim değişikliği ve beraberinde getireceği güçlükler, dijitalleşmeyle beraber gelen siber güvenlik konusu ve düzensiz göç tüm dünya için önümüzdeki 10 yılın gündemini meşgul eden konular olacak. Dolayısıyla bunlara baktığımız zaman ister öğrenci, ister firma ve akademik olarak çözüm üretmemiz noktasında kamu olarak bizler de paydaş olarak bunların ortak anahtar kelimesi Ar-Ge’dir. Çünkü bu güçlüklerin üstesinden gelebilmek bilgiyi üreten ve kullanan arası ilişkinin tek yönlüden çift yönlüye dönüşmesiyle mümkün.” diye konuştu.

“Bilgiyi üreten ve kullananlar arasındaki iş birliği önemli”

TÜBİTAK’ın destek programlarıyla hem bilgi üretimi hem de insan kaynağının gelişimi için ilgili paydaşların bir araya gelerek yaptıklarını destekleyeceğinin altını çizen Prof. Dr. Mandal, “Bilgiyi üreten ve kullanan arası etkileşimi ve ilgili paydaşların bir araya gelerek yaptıkları önerileri değerlendireceğiz ve destekleyeceğiz. Ar-Ge proje pazarına baktığımda ‘Benim fikrim var’ diyen arkadaşlarımızın olması bize hem cesaret hem sorumluluk veriyor.” dedi. 

Salgın sürecinde aşı çalışmaları kadar aşı karşıtlığının da olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Mandal “Konu sadece teknolojik boyutla, aşıyı geliştirmekle yetmiyor. İnsani kaygılar da var. Konuya bakış noktası sadece teknoloji odaklı değil. Tüm bu sorunlar tek bir bileşenden çok daha karmaşık yapılara sahip oldukları için tüm disiplinlerin, sosyal beşeri bilimlerin de içinde olduğu çözümlere ihtiyaç var. Bundan dolayı süreçlere yaklaşımımız, iş birliği değil, birlikte iş yapma modeline doğru dönüşmeli.” değerlendirmesinde bulundu. 

TÜBİTAK bünyesindeki yarışmalara ilgisi için Bartın Üniversitesi öğrencilerine teşekkür eden Başkan Mandal, öğrencileri araştırma projeleri destekleme programında ülke çapında en fazla projesi bulunan 5. üniversite olduğu için Bartın Üniversitesi’ni de tebrik etti. 

“Türkiye’nin ilk mega endüstri bölgesi sizlere birçok fırsatı beraberinde getirecek”

Akıllı teknolojiler, kimya ve biyoteknoloji, enerji, sürdürülebilirlik, üretim ve güvenlik gibi farklı temalardaki projelerin ‘Filyos Yatırım Havzası’nda kurulacak orta-yüksek ve yüksek teknolojiye sahip Türkiye’nin ilk mega endüstri bölgesinde yer alacağına vurgu yapan Prof. Dr. Mandal, “Bu bölge heyecan verici bir bölge. Gelecekte uygulanacak tasarım projelerin birçoğu burada mikro boyutta uygulanmaya başlayacak. Birlikte geliştirme ve başarmanın en güzel uygulanacağı nokta olan Filyos bölgesi birçok fırsatı beraberinde getirecek” diye konuştu.

Açılış programının sonunda Prof. Dr. Mandal’a günün anısına Bartın Valisi Sinan Güner hediye takdiminde bulundu. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise Prof. Dr. Mandal’a teşekkür belgesi sundu.

EĞİTİM

CW Enerji’nin Geleneksel Bayi Buluşmasında Gövde Gösterisi

Haberler

on

  • Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veren bayilerini ağırladı. Sektörün öncüsü olan firma, bayilerini 12-14 Kasım tarihleri arasında Antalya’da bir araya getirdi.
  • CW Enerji’nin geleneksel bayi toplantısında bir araya gelen bayiler, fabrikada üretimi yerinde inceledi ve ardından çeşitli konularda eğitimler aldı.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, Türkiye genelinde hizmet veren bayilerini Antalya’da ağırladı.

Pandemi kuralları çerçevesinde organize edilen ‘CW Enerji Geleneksel Bayi Toplantısı’nın 4.’sü 12-14 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Toplantının ilk gününde bayiler Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikayı ziyaret etti. Bayiler burada üretim sürecini yakından inceleme fırsatı buldu ve hammadde girişinden panellerin sevkine kadar geçen tüm süreç hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirildi.

CW Enerji’nin yenilikçi ürünlerinin yapım aşaması hakkında bilgi sahibi olan bayiler, toplantının gününde Titanic Beach Lara Otel’de bir araya geldi. Burada CW Akademi bünyesinde bulunan uzman ekip tarafından bayilere güneş paneli üretim süreçleri, sektöre genel bakış, CW Enerji AR­-GE süreçleri gibi çeşitli konularda eğitimler verildi. Toplantıda ayrıca 2021 yılı değerlendirilmesi ve 2022 yılı hedefleriyle birlikte gelecek planlamaları da masaya yatırıldı.

Gün geçtikçe çok daha ileriye gidiyoruz

CW Enerji Geleneksel Bayi Toplantısı’nda bir konuşma yapan CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan, bayilere firmanın kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Sarvan, “Yolculuğumuzda gün geçtikçe çok daha ileriye gidiyoruz. Ailemize her geçen gün yeni katılımlar oluyor ve bununla gurur duyuyoruz. Hızla gelişen teknolojiyi yakından takip ediyoruz ve sektörümüzde fark yaratan çalışmalara imza atıyoruz” dedi. Güçlü ve alanında uzman bir kadro ile çalışmalarına hızla devam ettiklerini dile getiren Sarvan, kaliteden ödün vermeyen bir anlayışla yeni projeler üretmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Hep birlikte büyümeye devam edeceğiz

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üretim firması olduklarını dile getiren CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz da, bu durumda bayilerinin büyük payı olduğunu söyledi. Yılmaz, CW Enerji bünyesinde bayi toplantısını geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, “Bayilerimizle birlikte bugüne kadar birçok projeye imza attık. Biz büyük bir aileyiz. Hep birlikte el ele vererek büyümeye devam edeceğiz” dedi. Gösterdikleri başarılı performanstan dolayı tüm bayilere teşekkür eden Yılmaz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte çalışarak çok daha büyük başarılar yakalayacaklarını da sözlerine ekledi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da katılımın oldukça yoğun olduğu bayi toplantısında CW Enerji’nin alanında uzman kadrosu tarafından katılımcılara üretim, AR-GE, finans, sigorta, İSG, e-ticaret alanlarında eğitim sunumları yapıldı. İlginin oldukça fazla olduğu sunumlarda, bayilere sektör hakkında detaylı bir şekilde bilgiler aktarıldı.

Gala yemeğinde coşku doruğa çıktı

Diğer yandan, eğitimlerin ardından tüm bayilerin katılımı ile gerçekleşen gala yemeği, coşku dolu anlara sahne oldu.

Heyecanın bir dakika bile eksik olmadığı gala gecesinde, ‘bu yıl en çok satış yapan bayi’ ve ‘bu yıl en çok satış yapan 2. grup bayi’ye plaketleri verilirken, ‘EPC – proje satışı’, ‘e – ticaret satışı’, ‘konut tipi sistem satışı’,  ‘sulama sistemi satışı’ gibi kategorilerdeki başarıları için de ödüller takdim edildi.

Gecede ayrıca müşteri takip sisteminde yapılan yönlendirmelere en hızlı dönüş yapan ve yönlendirilen müşterilere en yüksek satışları yapan ve 2021 yılı içerisinde CW Enerji ailesine yeni katılan bayilere de ödül ve belgeleri verildi.

OKUMAYA DEVAM ET

DÜNYA

ULUSLARARASI ÜNİVERSİTELİ KADINLAR FEDERASYONU SEÇTİ Nazan Moroğlu ‘dünyanın 100 öncü kadını’ listesinde

Haberler

on

Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu’nun (GWI) dünyanın 100 öncü kadını listesinde Türkiye’den de bir isim var: Nazan Moroğlu.

Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu (GWI) kuruluşunun 100. yılında, dünyanın farklı ülkelerinden 100 öncü kadını seçerek kamuoyunun dikkatine sunuyor.

Kuruluş bu kapsamda Türkiye’den İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Koordinatörü, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı, avukat Nazan Moroğlu’nu seçti.

‘Toplumsal cinsiyet eşitliğinin olduğu bir dünya kurana kadar mücadeleye devam’

Türkiye’de kadın hareketinin öncü isimlerinden Nazan Moroğlu, dünyanın 100 öncü kadını arasında gösterilmekten onur duyduğunu belirterek şu açıklamada bulundu:

“Demokrasinin temeli olan toplumsal cinsiyet eşitliğinin olduğu bir dünya kurana kadar mücadeleye devam” dedi

OKUMAYA DEVAM ET

EĞİTİM

OPET’ten Etno-Köy Çıplak’ta eğitimlerini tamamlayan köy halkına sertifika töreni

Haberler

on

Troya’nın keşfinin başlangıç noktası sayılan Çıplak Köyü’nün OPET tarafından Etno-köye dönüşümü sürecinde düzenlenen eğitim programına katılan kursiyerlere sertifikaları; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’ün katılımıyla düzenlenen törenle verildi.

Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nda “Tarihe Saygı Projesi” ile 15 yıldan bu yana çalışmalarını sürdüren OPET, Troya bölgesindeki Tevfikiye Köyü’nden sonra Çıplak Köyü’nde de çalışmalarını tamamladı. Çıplak Köyü’nün Etno-köy’e dönüşümü sürecinde fiziki uygulamaların dışında OPET tarafından Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile  köy halkının sosyo- ekonomik gelişimini artırmaya yönelik olarak kişisel gelişim ve farklı branşlarda meslek edindirmeye yönelik detaylı bir kurs programı düzenlendi. Düzenlenen eğitim programını bitiren kursiyerlere sertifikaları ise 2 Kasım 2021’de Etno-köy Çıplak Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. Sertifika törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk katıldı. 1320 saati bulan eğitimler sonucunda 75 kişi sertifikalarını alırken yapılan çalışmalar ile Çıplak’ın yepyeni bir köye dönüştüğünü dile getirerek OPET’e teşekkürlerini sundular.

VALİ AKTAŞ: “ARKEO-KÖY VE ETNO-KÖY, KÜLTÜR MİRASIMIZI KALKINMANIN İTİCİ GÜCÜ KILAN MODEL BİR GELECEK PROJESİDİR”

Kursiyerlere sertifikalarını takdim eden Çanakkale Valisi İlhami Aktaş yaptığı konuşmada “Çanakkale’ye olan desteğini hiçbir zaman esirgemeyen OPET ile valiliğimiz arasında gerçekleştirilen “Troya projesi-Troya tarihi milli parkı rehabilitasyon çalışmaları protokolü”yle tarihi, mitolojik, kültürel ve doğal güzellikleri ile öne çıkan Tevfikiye köyünde fiziksel ve sosyal büyük bir değişim yaşanmıştır. Tevfikiye köyü, rehabilitasyon ve yenileme çalışmaları sonrası tarihi ve mitolojik bir kimlik kazanarak Arkeo-köye dönüştürülmüş ve bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere en iyi hizmeti verebilecek duruma getirilmiştir. Yapılan tüm bu çalışmaların ardından Anadolu geleneğinin kültür mirasını temsil eden tüm katmanlara dair dokular, ögeler barındıran Çıplak köyümüz Etno-köye dönüştürülerek proje kapsamında köyümüze farklı bir kimlik kazandırılmış, Fiziki düzenlemelerin yanı sıra proje kapsamında Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile halkımıza eğitimler verilmiştir. Yapılan bu çalışmaların sonucunda bölgemizin var olan turizm potansiyeline önemli bir katkı daha sağlanmıştır. Arkeo-köy ve Etno-köy, kırsal kültür ve yerel mirasın odağında olduğu bir yerel kalkınma ve kültür turizmi projesi, paylaştıkça zenginleşen çok katmanlı kültür mirasımızı kalkınmanın itici gücü kılan model bir gelecek projesidir” diye konuştu.

ÖZTÜRK: “ETNO-KÖY; TÜRKIYE’DE MÜZE, ÖREN YERI VE KÜLTÜRÜ ILE HÂLÂ YAŞAYAN KÖYLERI BIR ARAYA GETIREN TEK PROJE”

Tören öncesinde köyü gezen ve çalışmaları yerinde inceleyen OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Arkeoloi Evi ve Yerel Tarih Evi’ni ziyaret ederken, köydeki zeytin kırma etkinliğine de katıldı. Öztürk köydeki dönüşüme ilişkin şu bilgileri verdi: “OPET olarak Gelibolu Yarımadası’nın doğal dokusunu koruyarak, çağdaş bir görünüme kavuşması için 2006 yılında başlattığımız “Tarihe Saygı Projesi” kapsamında Çanakkale Savaşları’nın geçtiği Eceabat bölgesindeki rehabilitasyon çalışmalarının ardından “2018 Troya Yılı”nda; Troya Ören Yeri’ne en yakın yerleşim yeri olan Tevfikiye Köyü’nü Arkeo-köye dönüştürdük. Şimdi de Troya Bölgesi’ndeki Çıplak Köyü’ne kimlik kazandırarak Etno-köy haline getirdik. Anadolu’nun farklı tarihsel ve kültürel katmanlarını yansıtan Çıplak Köyü’nde yürüttüğümüz çalışmaların ana eksenini; insan yapımı kültürel öğeleri ele alan bir bilim dalı olan etnografya kelimesinden türetilmiş “etno-köy” kavramı oluşturdu. Etno-köy projesi Türkiye’de müze, ören yeri ve kültürü- tarihi ile hâlâ yaşayan köyleri bir araya getiren tek proje. Çıplak Köyü Troya bölgesinin kültür mirasının zenginliklerinden ilham alarak kurgulanmış konseptlerle yenilendi, değişti ve dönüştü. Köylülerimizin aktif katılımıyla hayata geçirilen Çıplak Etno-Köy uygulamaları ile bölgenin temsil ettiği değerleri bu toprakların insanlarının kırsal mirasıyla birleştirerek yaygınlaştırmayı, yaşatarak ve paylaşarak zenginleştirmeyi hedefledik.”

OKUMAYA DEVAM ET

DÜNYA

DÜNYA4 gün önce

“Teknolojiyi, üreten ve ihraç eden ülke hedefimiz doğrultusunda ilerliyoruz”

Genç Gazeteciler Adana

DÜNYA6 gün önce

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Milli Günü Ankara’da kutlandı.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin 75’inci KURULUŞ GÜNÜ olan Milli Günü Ankara JW MARRIOTT otelde verilen bir resepsiyon ile kutlandı. Çin’in 75’inci...

DÜNYA1 hafta önce

Türk Hava Yolları, Dünyanın İlk Ekmeğini New York Uçuşunda Tanıttı

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu Türk Hava Yolları, Taş Tepeler Bölgesi’nde yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkan ve tarihte bilinen...

DÜNYA1 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı’nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Cari açığımızın düştüğü, rezervlerin arttığı, risk göstergelerinin iyileştiği, enflasyonun kontrol...

DÜNYA2 hafta önce

Emine Erdoğan, New York’ta “Afrika’nın Lezzetleri programına ev sahipliği yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, New York’ta Türkevi’nde düzenlenen, “Afrika’nın Lezzetleri: Bir Kültür, Mutfak ve Dostluk Şöleni” ile...

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nin...

DÜNYA2 hafta önce

Dev Yatırımlar | Türkiye’nin İlk Deniz Üretim Tesisi

Türkiye, doğal gaz üretiminde yeni bir kabiliyet kazandı. Denizde 20 yıl boyunca sabit kalarak faaliyet gösterecek olan Yüzer Üretim Tesisi,...

DÜNYA2 hafta önce

“Türkiye’nin huzurundan en ufak bir taviz veremeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına 7204 Yeni Aracın Hizmete Alım Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Milletimizin huzurunu kaçıran, kamu düzenini bozan,...

DÜNYA3 hafta önce

Türk Hava Yolları, Airline Economics Tarafından Üç Ayrı Finansman Ödülüne Lâyık Görüldü.

Küresel marka, 9 Eylül’de Londra’da gerçekleştirilen ‘’Airline Economics ’’ ödül töreninde “Yılın Garantili Finansmanı (Avrupa)” ve “Yılın Anlaşması (Avrupa)” ödüllerini...

DÜNYA4 hafta önce

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar İngiliz Parlamentosu’nda düzenlenen resepsiyona katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, parlamenterler, büyükelçiler, düşünce kuruluşu temsilcileri, Birleşik Krallık basın mensupları, iş dünyası ve sivil toplum temsilcilerinin katıldığı bir...

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

seers cmp badge
tr_TRTurkish