İŞ DÜNYASI

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

Published

on

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile kardeşlik ve stratejik işbirliği ruhu çerçevesinde verimli bir görüşme gerçekleştirdi.

Taraflar, Kazakistan-Türkiye ulaştırma-lojistik alanındaki işbirliği konularını masaya yatırdılar ve pandemi nedeniyle uluslararası ulaşım zincirinin bozulmasının sonuçlarının önlenmesi ve altyapının iyileştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Büyükelçi Abzal Saparbekuly, ikili anlaşmalar kapsamında vaat edilen 4.000 izin formunun bu hafta teslim edileceğini bildirdi.Ulaştırma alanındaki işbirliğini yoğunlaştırmak amacıyla taraflar, Türkiye’den Doğu’ya kargo için en kısa yol olan Hazar Koridoru’nun kullanımının güçlendirilmesine odaklandı.Ayrıca hava ulaştırma konuları da toplantının gündeminde yer aldı.

Özellikle, Büyükelçi 21 Mart 2021 tarihinden itibaren Kazakistanlı Fly Arystan ve THY Havayollari Şirketleri’nin Türkistan-İstanbul-Türkistan hattında haftada iki kez seferler düzenlediğini ve bu sayede vatandaşlarımızın birbirlerinin kültürlerini tanımalarının yanı sıra turizm potansiyelini canlandırmanın mümkün olduğunu ifade etti. İki ülke arasındaki epidemiyolojik durumun istikrara kavuşması nedeniyle Türk Dünyasının manevi başkenti Türkistan’dan kardeş İstanbul’a haftalık uçuşların acilen artırılması gerektiği kaydedildi.

Görüşme karşılıklı anlayış ve kardeşlik ortamında gerçekleşti. Toplantının sonucu olarak taraflar, ulaştırma uzmanları toplantısının düzenlemesi gerektiğinin önemini vurguladılar.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

Copyright © 2020 Kimler Burada.com