DÜNYA

Kazakistan ‘ ın Türkiye Büyükelçisi Türk gazeteciler ile buluştu

Published

on

2021 Haziran 10 tarihinde Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, ′′ Kazakistan ‘ ın pandemik hedefleri ve Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkileri bu yıl 30 yıllık bağımsızlık olacağını ilan eden Büyükelçi A ′′ konulu basın toplantısı düzenledi. Saparbekuly, Kazakistan ‘ ın bu 30 yılda başarılarını durdurdu.

Büyükelçi konuşmasında, Büyük Bozkırın barış ve huzur yeri haline geldiğini ve Kazakistan ‘ ın uluslararası politikadaki prestijli ülkesi seviyesine ulaştığını kaydetti. 1993 yılında 23 milyar dolar olan Kazakistan 180 milyar dolar oldu.

Saparbekuly, Kazakistan ekonomisinin dünyada 41 sırada olduğunu açıkladı.Kassym Zhomart Tokayev ‘ in 2019 Haziran 9 tarihinde Kazakistan Cumhurbaşkanı seçildiğini hatırlatan Büyükelçi, K.K. Tokayev ‘ in önerdiği haber ve reformlar hakkında bilgi verdi. A.Saparbekuly K.K.Tokayev konseptine uygun olarak K.K. Tokayev ‘ in önerdiği haber ve reformlar hakkında bilgi verdi. ′′ A ′′ nın. Saparbekuly K.K. Tokayev, Mütevelli Heyeti ‘ nin girişimleriyle kabul edilen yeni kanunlar hakkında bilgi paylaşarak, bu yasaların ülkenin demokratikleşme sürecini güçlendireceğine odaklandı.Saparbekuly, Tokayev ‘in kriz yönetimine ilişkin olarak, ′′ Salgın sürecinde alınan kararlar Kazakistan’ ın daha az hasarla çıkmasını sağladı ′′ dedi.

Kazakistan-Türkiye ilişkileri hakkında konuşan Büyükelçi, ′′ Bağımsızlığımızın 30 yılını kutlarken, Kazakistan ‘ ın bağımsızlığını tanıyan kardeşimiz Abzal Saparbekuly ‘ nin Türkiye ‘ ye olan takdirimizi asla unutmayacağımızı belirtmek isteriz ′′ dedi. Nursultan Nazarbayev döneminde kurulan ilişkilerin Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Zhomart Tokayev ile aynı oranda geliştiğini söyledi. Kazakistan ile Türkiye arasındaki gelecek hedeflerine ilişkin ticaret ve yatırım işbirliği temposuna odaklandı.Görüşmenin ardından Türk medya temsilcilerinden Kazakistan Cumhuriyeti Bilgi ve Sosyal Gelişme Bakanı Aida Balayeva ve Kültür ve Spor Bakanı Aktoty Raiymkulova ‘ ya Kazakistan ile Türkiye arasındaki katkılarından dolayı teşekkür mektupları geldi. Özellikle ′′ Cumhuriyet ′′ gazetesi Ankara temsilcisi Sertaç Aş, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu, ′′ İLESAM Mehmet Nuri Parmak, TRT Avaz gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erden Karaoğlan, Faruk Tokat gazetesi muhabiri ′′ Dünya ′′, ′′ T ve M ′′ dergisinin editörü Muhammed Ruzubai, ′′ Türkiye ′′ gazetesi köşe yazarı Meryem Aybike Sinan, ′′ Önce Vatan ′′ gazetesi genel yayın yönetmeni Kemal Saly, ′′ Cumhuriyet ′′ gazetesi değerlendirmeni Mustafa Balbay, Kazakistan-Türkiye Cumhurbaşkanı Dostluk Derneği, Kazakistan-Türkiye Dernek Başkanı Orhan Selen, Yurt gazetesinin değerlendirmesi, Ulusal TV kanalının Türkiye ‘ deki muhabiri ′′ Kazakistan ′′ ve Meruert Pambetova ′′ Khabar 24 ′′ kanalının muhabiri ödüllendirildi. şükran mektupları ile.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

Copyright © 2020 Kimler Burada.com