Bizimle iletişime geçin

ENERJİ

SAHA EXPO’da Güçlü İş Birliği

Haberler

on

TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen Yüksek Güçlü Lazer Sistemi’nin HAVELSAN ve ASISGUARD tarafından geliştirilen insansız kara ve hava araçlarına entegre edilmesi için yakın zamanda başlatılması planlanan proje ve çalışmalara zemin oluşturulmasına dair iş birliği protokolü TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar ile ASİSGUARD Genel Müdürü Barış Düzgün tarafından imzalandı

İmza töreninde konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Hem HAVELSAN hem de ASİSGUARD ile ayrı ayrı iş birliğimiz var. Ama bugün imzalayacağımız iş birliği anlaşması ile hem insansız hava hem de insansız kara araçlarında lazer teknolojilerimiz ve mayın arama teknolojilerimiz kullanılacak.” dedi.  Prof. Dr. Mandal, “Teknoloji alanında yeni ürünler ortaya koyma ve mevcut ürünleri daha da üst düzeye taşıma açısından bu iş birliğinin ülkemize yeni kazançlar sağlayacağına inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.  Mandal konuşmasının sonunda tüm kurumlarda çalışan araştırmacı ve mühendislere de teşekkür ederek, iş birliğinin ülkemize hayırlı olmasını diledi. 

HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar konuşmasında “Ülkemizin en temel AR-GE kurumu olan TÜBİTAK’ın geliştirdiği teknolojileri kullanıyor olmak bizim gibi yerli ve milli amaçlarla yola çıkmış firmalar için son derece önemli.” ifadelerini kullandı.  Nacar ayrıca “Yeni kurulan ama hızla gelişen ASİSGUARD’ın donanım geliştirme alanındaki yetkinlikleri ile insansız hava ve kara araçlarında kullanacağımız lazer sistemlerinin yazılımlarının entegrasyonu ve komuta kontrol sistemleri daha da ileri noktaya taşınacak.” cümlelerini kullandı.  

ASİSGUARD Genel Müdürü Barış Düzgün de bu iş birliği kapsamında donanım desteği sağlayacaklarını vurgulayarak “Bu imzayı atmaktan gurur duyuyoruz.” dedi. 

İmzalanan iş birliği protokolü kapsamında, TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen Yüksek Güçlü Lazer Sistemi’nin HAVELSAN ve ASISGUARD tarafından geliştirilen insansız kara ve hava araçlarına entegre edilmesi için yakın zamanda başlatılması planlanan proje ve çalışmalara zemin oluşturulması amaçlanıyor.

5 yıl yürürlükte kalacak protokol baz alınarak başlatılacak projeler kapsamında Yüksek Güçlü Lazer Sistemi, HAVELSAN tarafından geliştirilen ya da geliştirilecek insansız kara aracı (İKA) sistemlerine entegre edilecek ve bu entegre sistemin testleri gerçekleştirilecek. 

Protokol kapsamında, benzer şekilde lazer silah sisteminin daha düşük kapasiteli versiyonlarının ASİSGUARD tarafından geliştirilen SONGAR sistemlerine entegrasyonu da planlanıyor.

ENERJİ

2018 yılında bin 541 olan kadın çalışan sayısını 3 binin üzerine çıkarmayı başardık

Haberler

on

OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, “2018 yılında bin 541 olan kadın çalışan sayısını 3 binin üzerine çıkarmayı başardık. ” dedi.

OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk ve OPET Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Sosyal Sorumluluk Projeleri Dersi’ kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Filiz Öztürk, burada sosyal sorumluluk projelerini anlattı. Ayşenur Aydın ise marka iletişim çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

“OPET 6 KEZ SEKTÖRÜNDE ‘LOVEMARK-EN SEVİLEN MARKA’ SEÇİLDİ”

OPET’in SUNPET ile birlikte Türkiye genelinde bin 800’e yakın istasyonu bulunduğunu belirten OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, OPET’in 6 kez sektöründe ‘Lovemark-En Sevilen Marka’ seçildiğini hatırlattı. 

Öztürk, “KalDer tarafından gerçekleştirilen araştırmalara göre, 12 yıldır müşteri memnuniyetinin zirvesinde yer alan OPET, Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nde 9 yıl üst üste, müşteri sadakatinin baz alındığı Türkiye Müşterinin Sesi Araştırması’nda akaryakıt istasyonları sektöründe 3 kez üst üste müşteri bağlılık seviyesi en yüksek marka seçildi” dedi.

Sosyal sorumluluk projelerinden de bahseden Öztürk, “İçinde bulunduğu toplumun sorunlarından yola çıkarak OPET Bilinçli Toplum Projeleri çatısı altında sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir. OPET’İn halen devam etmekte olan 6 sosyal sorumluluk projesi mevcuttur. Bunlar; Temiz Tuvalet Kampanyası, Yeşil Yol Projesi, Örnek Köy Projesi, Tarihe Saygı Projesi, Trafik Dedektifleri Projesi ve Kadın Gücü Projesidir”

2018 YILINDAN BU YANA RAKAMLARIMIZ ÇOK ARTTI”

Öztürk Kadın Gücü Projesi hakkında bilgi veren OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk şöyle konuştu: “OPET’in bin 800 istasyonu bulunuyor ve her istasyonda ortalama 20 kişi çalışıyor. OPET istasyonlarının 18-19 bin çalışanı var. Eğer burada kadınların çalışmasını başarırsak gerçekten biz bu sektörü değiştirebiliriz diye düşündük. Bu sektörde kadınların yer alması hiç alışagelmiş bir şey değildi. Biz de bir ekip kurduk ve projeyi bu şekilde ilerletmeye çalışıyoruz. Öncelikle kendimize küçük hedefler koyduk ve her istasyonumuzda 2 kadın çalışsın dedik. 2018 yılında sadece 14 ilde kadın çalışan vardı ve pompalarda çalışan kadın sayısı yok denecek kadar azdı. Şu an bu sayı 77 ile çıkmış durumda. 

Bu projeyi yapmak gerçekten kolay değil. En öncelikli zorluğumuz enerji sektörünün erkek egemen bir sektör olmasıydı. Bu sebeple gerek çalışanların gerek çalıştıran kişilerin bu konuya yaklaşımlarının değiştirilmesi gerekiyordu. Bu yüzden öncelikle bayilerimizi ikna etmeye çalıştık ve onlara kadın çalıştırıldığında toplumun güçleneceğini, ekonominin gelişeceğini anlattık. Bayileri ikna ettik, ama sorunlar yine devam etti. Çünkü bazı önyargılardan dolayı kadın başvuran sayısı çok azdı. Sorunları çözmek için de birçok iş birliği yapmaya başladık. Zorlukları aşmak için bayi ziyaretleri ve bayi buluşmaları yaptık” diye konuştu.

Filiz Öztürk, “2018 yılından bu yana rakamlarımız çok arttı. Pompa tarafında Türkiye çapında sadece 27 kadınımız görev almaktaydı, şimdi ise bu sayı 908’e çıktı. Marketlerde ise 576 kadın vardı ve bu sayıyı bin 192’ye çıkardık. 2018 yılında bin 541 olan kadın çalışan sayısını da 3 binin üzerine çıkarmayı başardık. ” ifadelerini kullandı. 

“20,5 MİLYON KİŞİYE ULAŞIM SAĞLANDI” 

OPET Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın öğrencilere OPET’in marka iletişim çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Aydın; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Reklam Filmi, Survivor Kadın Gücü Alt Bantları ve A Milli Kadın Voletybol Takımı sponsorluğu kapsamında Olimpiyat ve Dünya Kupası için yapılan reklam filmi TV yayınları ile toplam 7.5 milyon kişiye erişim sağlandı. Kafa Radyo Nihat ile Sivrisinek programı Kadın Gücü DJ talkları ile 2 milyon kişiye erişim sağlanırken, kadın gücü sosyal medyada iletişimleri ile toplam 150 milyon gösterimle 20,5 milyon kişiye ulaşım sağlandı. ” dedi. 

“HER ŞEYDEN ÖNEMLİSİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Ayşenur Aydın şöyle devam etti: “Benim de çok sevdiğim ve gurur duyduğum sloganımız; ‘Akaryakıt istasyonunda kadın çalışan gördüğünde şaşıran tek bir kişi kalmayana kadar bu yoldayız’la başladığımız Kadın Gücü Projesi, güçlü medya iletişim çalışmalarıyla kamuoyunda büyük ses getirdi, bugüne dek 1500’ün üzerinde haber yayınladı ve yaklaşık 31 milyon kişiye erişim sağlandı. Bu yıl ise Dünya Kadınlar Günü’nde medyanın her kanalı kullanarak 1-8 Mart arasına yayılan bir iletişim çalışması yapıldı. Yaklaşık 300 haber içeriği ve özel yayınlarla 4,5 milyona yakın kişiye erişim sağlandı. Biz bu projelerle her şeyden önemlisi toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı hedefliyoruz. Projelerin daha fazla kitleye ulaşması adına, yakın zamanda, önemli kadın gazetecilerimizden Rahşan Gülşan’la ‘Kadın Gücü Sohbetleri’ başlatmayı planlıyoruz”.

OKUMAYA DEVAM ET

DÜNYA

SOCAR Türkiye, Karabağ Şehitleri Anısına ‘Azerbaycan Karabağ Hatıra Ormanı’ Kurdu.

Haberler

on

SOCAR Türkiye, 8 Kasım Karabağ Zaferi’ni ve şehitlerin hatırasını ölümsüzleştirmek üzere İzmir’in Aliağa ilçesinde ‘Azerbaycan Karabağ Hatıra Ormanı’ kurdu. 20 bin ağaçlık hatıra ormanının fidan dikim töreni, SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov’un ev sahipliğinde, Aliağa Kaymakamı Ömer Kocaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince’nin katılımlarıyla gerçekleşti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın iştiraki olan SOCAR Türkiye, 30 yıldır işgal altında olan Karabağ’ın 8 Kasım 2020’de yeniden Azerbaycan topraklarına katılması zaferini ölümsüzleştirmek ve 44 gün süren mücadelede şehit olanların anısını yaşatmak üzere ‘Azerbaycan Karabağ Hatıra Ormanı’ kurdu. SOCAR’ın Türkiye’deki en büyük yatırımlarının konuşlandığı İzmir’in Aliağa ilçesinde kurulan hatıra ormanı için 22 Kasım’da fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov’un ev sahipliğinde ve SOCAR Türkiye çalışanlarından oluşan SOCAR Gönüllüleri’nin de katılımıyla gerçekleşen törene, Aliağa Kaymakamı Ömer Kocaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince katıldı. Samurlu mevkiinde bulunan 55 dönümlük alana dikilmek üzere Orman Genel Müdürlüğü’ne 20 bin adet kızılçam ve sedir ağacı fidanı bağışlanırken, törene katılan konuklar sembolik olarak fidan dikimi gerçekleştirerek, Karabağ Zaferi’ni ve şehitlerini andı.

“İKİ KARDEŞ ÜLKE OLARAK AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ BİRLİKTE ANIYORUZ”

SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov, törende yaptığı konuşmada Karabağ Zaferi’ni iki devlet tek millet ülküsüyle kutladıklarını belirterek şunları söyledi: “SOCAR Türkiye olarak Azerbaycan Karabağ Hatıra Ormanımızı, bu zaferi ve şehitlerimizin hatırasını ölümsüzleştirmek için kurduk. İki kardeş ülke olarak, Karabağ’ı yeniden Azerbaycan toprağı yapan ve bize büyük bir zafer armağan eden aziz şehitlerimizi birlikte anmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

OKUMAYA DEVAM ET

EĞİTİM

CW Enerji’nin Geleneksel Bayi Buluşmasında Gövde Gösterisi

Haberler

on

  • Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veren bayilerini ağırladı. Sektörün öncüsü olan firma, bayilerini 12-14 Kasım tarihleri arasında Antalya’da bir araya getirdi.
  • CW Enerji’nin geleneksel bayi toplantısında bir araya gelen bayiler, fabrikada üretimi yerinde inceledi ve ardından çeşitli konularda eğitimler aldı.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, Türkiye genelinde hizmet veren bayilerini Antalya’da ağırladı.

Pandemi kuralları çerçevesinde organize edilen ‘CW Enerji Geleneksel Bayi Toplantısı’nın 4.’sü 12-14 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Toplantının ilk gününde bayiler Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikayı ziyaret etti. Bayiler burada üretim sürecini yakından inceleme fırsatı buldu ve hammadde girişinden panellerin sevkine kadar geçen tüm süreç hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirildi.

CW Enerji’nin yenilikçi ürünlerinin yapım aşaması hakkında bilgi sahibi olan bayiler, toplantının gününde Titanic Beach Lara Otel’de bir araya geldi. Burada CW Akademi bünyesinde bulunan uzman ekip tarafından bayilere güneş paneli üretim süreçleri, sektöre genel bakış, CW Enerji AR­-GE süreçleri gibi çeşitli konularda eğitimler verildi. Toplantıda ayrıca 2021 yılı değerlendirilmesi ve 2022 yılı hedefleriyle birlikte gelecek planlamaları da masaya yatırıldı.

Gün geçtikçe çok daha ileriye gidiyoruz

CW Enerji Geleneksel Bayi Toplantısı’nda bir konuşma yapan CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan, bayilere firmanın kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Sarvan, “Yolculuğumuzda gün geçtikçe çok daha ileriye gidiyoruz. Ailemize her geçen gün yeni katılımlar oluyor ve bununla gurur duyuyoruz. Hızla gelişen teknolojiyi yakından takip ediyoruz ve sektörümüzde fark yaratan çalışmalara imza atıyoruz” dedi. Güçlü ve alanında uzman bir kadro ile çalışmalarına hızla devam ettiklerini dile getiren Sarvan, kaliteden ödün vermeyen bir anlayışla yeni projeler üretmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Hep birlikte büyümeye devam edeceğiz

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üretim firması olduklarını dile getiren CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz da, bu durumda bayilerinin büyük payı olduğunu söyledi. Yılmaz, CW Enerji bünyesinde bayi toplantısını geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, “Bayilerimizle birlikte bugüne kadar birçok projeye imza attık. Biz büyük bir aileyiz. Hep birlikte el ele vererek büyümeye devam edeceğiz” dedi. Gösterdikleri başarılı performanstan dolayı tüm bayilere teşekkür eden Yılmaz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte çalışarak çok daha büyük başarılar yakalayacaklarını da sözlerine ekledi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da katılımın oldukça yoğun olduğu bayi toplantısında CW Enerji’nin alanında uzman kadrosu tarafından katılımcılara üretim, AR-GE, finans, sigorta, İSG, e-ticaret alanlarında eğitim sunumları yapıldı. İlginin oldukça fazla olduğu sunumlarda, bayilere sektör hakkında detaylı bir şekilde bilgiler aktarıldı.

Gala yemeğinde coşku doruğa çıktı

Diğer yandan, eğitimlerin ardından tüm bayilerin katılımı ile gerçekleşen gala yemeği, coşku dolu anlara sahne oldu.

Heyecanın bir dakika bile eksik olmadığı gala gecesinde, ‘bu yıl en çok satış yapan bayi’ ve ‘bu yıl en çok satış yapan 2. grup bayi’ye plaketleri verilirken, ‘EPC – proje satışı’, ‘e – ticaret satışı’, ‘konut tipi sistem satışı’,  ‘sulama sistemi satışı’ gibi kategorilerdeki başarıları için de ödüller takdim edildi.

Gecede ayrıca müşteri takip sisteminde yapılan yönlendirmelere en hızlı dönüş yapan ve yönlendirilen müşterilere en yüksek satışları yapan ve 2021 yılı içerisinde CW Enerji ailesine yeni katılan bayilere de ödül ve belgeleri verildi.

OKUMAYA DEVAM ET

DÜNYA

DÜNYA4 ay önce

MÜZEYYEN AYGÜN EMİR ÇAKA BEY SAFLARINA KATILDI.

Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesini Kalkındırma Vakfı

DÜNYA5 ay önce

Birleşik Arap Emirlikleri Milli Günü Ankara’da Kutlandı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin “52’inci BİRLİK GÜNÜ” yıl dönümü Resepsiyonu, iki ülkenin milli marşlarının seslendirilmesi ile başladı.

DÜNYA12 ay önce

Türkiye-Kazakistan Dostluk Parkı açıldı

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, KAZAKİSTAN MECLİS BAŞKANI KOŞANOV İLE BİRLİKTE, “TÜRKİYE-KAZAKİSTAN DOSTLUK PARKI”NIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop,...

DÜNYA12 ay önce

TBMM-KAZAKİSTAN PARLAMENTOSU ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Kazakistan’da 19 Mart’ta gerçekleştirilen parlamento seçimlerinden dolayı tebriklerini ileten Meclis Başkanı Şentop, “Yeni Meclisin, kardeş Kazak halkının esenliği ve refahı...

DÜNYA1 sene önce

Emine Erdoğan, Kadın ve Adalet Zirvesi’nin gala yemeğine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından Anadolu Ajansının global iletişim ortaklığında düzenlenen “Kültürel...

GÜNCEL2 sene önce

Techxtile Start-Up Challenge ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen TechXtile Start-Up Challenge, genç girişimcileri sektöre kazandırırken, Türkiye genelindeki sektör paydaşları ve ihracatçı birlik başkanlarını da...

DÜNYA2 sene önce

TÜRKSOY’un seçme eserlerinin yer aldığı 2000 adet kitap Almatılı okurlara hediye edildi.

TÜRKSOY’un seçme eserlerinin yer aldığı 2000 adet kitap Almatılı okurlara hediye edildi.Hediye edilen eserlerin arasında 3 dilde hazırlanan Abay, Üç...

ENERJİ2 sene önce

2018 yılında bin 541 olan kadın çalışan sayısını 3 binin üzerine çıkarmayı başardık

OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, “2018 yılında bin 541 olan kadın çalışan sayısını 3 binin üzerine çıkarmayı başardık. ”...

DÜNYA2 sene önce

SOCAR Türkiye, Karabağ Şehitleri Anısına ‘Azerbaycan Karabağ Hatıra Ormanı’ Kurdu.

SOCAR Türkiye, 8 Kasım Karabağ Zaferi’ni ve şehitlerin hatırasını ölümsüzleştirmek üzere İzmir’in Aliağa ilçesinde ‘Azerbaycan Karabağ Hatıra Ormanı’ kurdu. 20...

İŞ DÜNYASI2 sene önce

ATO BAŞKANI BARAN ANTOD’UN TOPLANTISINA KATILDI

ATO’DAN SAĞLIK TURİZMİ İÇİN HİSER PROJESİ BARAN: “ANKARA SAĞLIK TURİZMİNDE DE BAŞKENT OLMAYA ADAY” 27 KASIM 2021-Ankara Ticaret Odası (ATO)...

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

seers cmp badge
tr_TRTurkish