Bizimle iletişime geçin

EĞİTİM

TİYATRO İZLERKEN İYİLİK YAPTILAR   

Haberler

on

TİYATRO İZLERKEN İYİLİK YAPTILAR                             
 

Pandemi sürecinde tiyatroya hasret kalan GGYD’liler, özlemlerini Kulis Sanat Tiyatrosu’nun “Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası” oyununu izleyerek giderdi. GGYD’lilerin oyun için satın aldığı bilet ücretinin bir kısmı, derneğin bursiyerleri için fona aktarıldı.
 
 Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’nin sanatçı üyelerinden Serkan Melikoğlu’nun sahibi olduğu Kulis Sanat Tiyatrosu bu sezon, William Shakespeare’ in Ünlü Komedisi “Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası”nı sahneye koyuyor. Sahnelendiği her akşam çok sayıda seyirciyi buluşturan oyunu bu kez GGYD üyeleri de izledi. Salgın yasakları nedeniyle uzun süre sanata hasret kalan GGYD’liler, kalabalık bir grup oyun için bilet alırken, bilet ücretinin bir kısmı, GGYD’nin en önemli ve uzun soluklu projesi olan Nilüferler Yetişiyor Fonu’na aktarıldı.  Ailesinin maddi durumu düşük olan üniversite öğrencilerine her ay maddi destek sağlayan Nilüferler Yetişiyor Fonu, bir tiyatro oyunuyla da güçlendirilmiş oldu.
 
Çok keyifli bir oyun
 
Sinan Pekinton’un yönettiği, aralarında Serkan Melikoğlu’nun da bulunduğu kalabalık bir oyuncu kadrosunun sahnelediği “Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası”, Theseus ve Hippolyta’nın evlilik töreni heyecanı ile başlayan, günümüzde de yaygın olan “Aşıklar kavuşacak mı?” sorusu ile devam eden çok keyifli bir oyun. Seyirciler aşk ve kavuşma telaşesi içindeki aşıkların hikayesini izlerken, bir yandan da periler diyarında Titania ve Oberon’un evlatlık çocukları için birbirleriyle oynadıkları oyunlara tanık oluyor. Büyüklere masallar tadındaki Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası’nı izleyenler yer yer aşk kavgalarına güldü, yer yer ise Titania ve periler ile büyülediler.


 
                                                      
 
 
 
 
                                                      
 
 
 
 
 

EĞİTİM

CW Enerji’nin Geleneksel Bayi Buluşmasında Gövde Gösterisi

Haberler

on

  • Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veren bayilerini ağırladı. Sektörün öncüsü olan firma, bayilerini 12-14 Kasım tarihleri arasında Antalya’da bir araya getirdi.
  • CW Enerji’nin geleneksel bayi toplantısında bir araya gelen bayiler, fabrikada üretimi yerinde inceledi ve ardından çeşitli konularda eğitimler aldı.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, Türkiye genelinde hizmet veren bayilerini Antalya’da ağırladı.

Pandemi kuralları çerçevesinde organize edilen ‘CW Enerji Geleneksel Bayi Toplantısı’nın 4.’sü 12-14 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Toplantının ilk gününde bayiler Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikayı ziyaret etti. Bayiler burada üretim sürecini yakından inceleme fırsatı buldu ve hammadde girişinden panellerin sevkine kadar geçen tüm süreç hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirildi.

CW Enerji’nin yenilikçi ürünlerinin yapım aşaması hakkında bilgi sahibi olan bayiler, toplantının gününde Titanic Beach Lara Otel’de bir araya geldi. Burada CW Akademi bünyesinde bulunan uzman ekip tarafından bayilere güneş paneli üretim süreçleri, sektöre genel bakış, CW Enerji AR­-GE süreçleri gibi çeşitli konularda eğitimler verildi. Toplantıda ayrıca 2021 yılı değerlendirilmesi ve 2022 yılı hedefleriyle birlikte gelecek planlamaları da masaya yatırıldı.

Gün geçtikçe çok daha ileriye gidiyoruz

CW Enerji Geleneksel Bayi Toplantısı’nda bir konuşma yapan CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan, bayilere firmanın kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Sarvan, “Yolculuğumuzda gün geçtikçe çok daha ileriye gidiyoruz. Ailemize her geçen gün yeni katılımlar oluyor ve bununla gurur duyuyoruz. Hızla gelişen teknolojiyi yakından takip ediyoruz ve sektörümüzde fark yaratan çalışmalara imza atıyoruz” dedi. Güçlü ve alanında uzman bir kadro ile çalışmalarına hızla devam ettiklerini dile getiren Sarvan, kaliteden ödün vermeyen bir anlayışla yeni projeler üretmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Hep birlikte büyümeye devam edeceğiz

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üretim firması olduklarını dile getiren CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz da, bu durumda bayilerinin büyük payı olduğunu söyledi. Yılmaz, CW Enerji bünyesinde bayi toplantısını geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, “Bayilerimizle birlikte bugüne kadar birçok projeye imza attık. Biz büyük bir aileyiz. Hep birlikte el ele vererek büyümeye devam edeceğiz” dedi. Gösterdikleri başarılı performanstan dolayı tüm bayilere teşekkür eden Yılmaz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte çalışarak çok daha büyük başarılar yakalayacaklarını da sözlerine ekledi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da katılımın oldukça yoğun olduğu bayi toplantısında CW Enerji’nin alanında uzman kadrosu tarafından katılımcılara üretim, AR-GE, finans, sigorta, İSG, e-ticaret alanlarında eğitim sunumları yapıldı. İlginin oldukça fazla olduğu sunumlarda, bayilere sektör hakkında detaylı bir şekilde bilgiler aktarıldı.

Gala yemeğinde coşku doruğa çıktı

Diğer yandan, eğitimlerin ardından tüm bayilerin katılımı ile gerçekleşen gala yemeği, coşku dolu anlara sahne oldu.

Heyecanın bir dakika bile eksik olmadığı gala gecesinde, ‘bu yıl en çok satış yapan bayi’ ve ‘bu yıl en çok satış yapan 2. grup bayi’ye plaketleri verilirken, ‘EPC – proje satışı’, ‘e – ticaret satışı’, ‘konut tipi sistem satışı’,  ‘sulama sistemi satışı’ gibi kategorilerdeki başarıları için de ödüller takdim edildi.

Gecede ayrıca müşteri takip sisteminde yapılan yönlendirmelere en hızlı dönüş yapan ve yönlendirilen müşterilere en yüksek satışları yapan ve 2021 yılı içerisinde CW Enerji ailesine yeni katılan bayilere de ödül ve belgeleri verildi.

OKUMAYA DEVAM ET

DÜNYA

ULUSLARARASI ÜNİVERSİTELİ KADINLAR FEDERASYONU SEÇTİ Nazan Moroğlu ‘dünyanın 100 öncü kadını’ listesinde

Haberler

on

Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu’nun (GWI) dünyanın 100 öncü kadını listesinde Türkiye’den de bir isim var: Nazan Moroğlu.

Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu (GWI) kuruluşunun 100. yılında, dünyanın farklı ülkelerinden 100 öncü kadını seçerek kamuoyunun dikkatine sunuyor.

Kuruluş bu kapsamda Türkiye’den İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Koordinatörü, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı, avukat Nazan Moroğlu’nu seçti.

‘Toplumsal cinsiyet eşitliğinin olduğu bir dünya kurana kadar mücadeleye devam’

Türkiye’de kadın hareketinin öncü isimlerinden Nazan Moroğlu, dünyanın 100 öncü kadını arasında gösterilmekten onur duyduğunu belirterek şu açıklamada bulundu:

“Demokrasinin temeli olan toplumsal cinsiyet eşitliğinin olduğu bir dünya kurana kadar mücadeleye devam” dedi

OKUMAYA DEVAM ET

EĞİTİM

OPET’ten Etno-Köy Çıplak’ta eğitimlerini tamamlayan köy halkına sertifika töreni

Haberler

on

Troya’nın keşfinin başlangıç noktası sayılan Çıplak Köyü’nün OPET tarafından Etno-köye dönüşümü sürecinde düzenlenen eğitim programına katılan kursiyerlere sertifikaları; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’ün katılımıyla düzenlenen törenle verildi.

Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nda “Tarihe Saygı Projesi” ile 15 yıldan bu yana çalışmalarını sürdüren OPET, Troya bölgesindeki Tevfikiye Köyü’nden sonra Çıplak Köyü’nde de çalışmalarını tamamladı. Çıplak Köyü’nün Etno-köy’e dönüşümü sürecinde fiziki uygulamaların dışında OPET tarafından Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile  köy halkının sosyo- ekonomik gelişimini artırmaya yönelik olarak kişisel gelişim ve farklı branşlarda meslek edindirmeye yönelik detaylı bir kurs programı düzenlendi. Düzenlenen eğitim programını bitiren kursiyerlere sertifikaları ise 2 Kasım 2021’de Etno-köy Çıplak Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. Sertifika törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk katıldı. 1320 saati bulan eğitimler sonucunda 75 kişi sertifikalarını alırken yapılan çalışmalar ile Çıplak’ın yepyeni bir köye dönüştüğünü dile getirerek OPET’e teşekkürlerini sundular.

VALİ AKTAŞ: “ARKEO-KÖY VE ETNO-KÖY, KÜLTÜR MİRASIMIZI KALKINMANIN İTİCİ GÜCÜ KILAN MODEL BİR GELECEK PROJESİDİR”

Kursiyerlere sertifikalarını takdim eden Çanakkale Valisi İlhami Aktaş yaptığı konuşmada “Çanakkale’ye olan desteğini hiçbir zaman esirgemeyen OPET ile valiliğimiz arasında gerçekleştirilen “Troya projesi-Troya tarihi milli parkı rehabilitasyon çalışmaları protokolü”yle tarihi, mitolojik, kültürel ve doğal güzellikleri ile öne çıkan Tevfikiye köyünde fiziksel ve sosyal büyük bir değişim yaşanmıştır. Tevfikiye köyü, rehabilitasyon ve yenileme çalışmaları sonrası tarihi ve mitolojik bir kimlik kazanarak Arkeo-köye dönüştürülmüş ve bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere en iyi hizmeti verebilecek duruma getirilmiştir. Yapılan tüm bu çalışmaların ardından Anadolu geleneğinin kültür mirasını temsil eden tüm katmanlara dair dokular, ögeler barındıran Çıplak köyümüz Etno-köye dönüştürülerek proje kapsamında köyümüze farklı bir kimlik kazandırılmış, Fiziki düzenlemelerin yanı sıra proje kapsamında Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile halkımıza eğitimler verilmiştir. Yapılan bu çalışmaların sonucunda bölgemizin var olan turizm potansiyeline önemli bir katkı daha sağlanmıştır. Arkeo-köy ve Etno-köy, kırsal kültür ve yerel mirasın odağında olduğu bir yerel kalkınma ve kültür turizmi projesi, paylaştıkça zenginleşen çok katmanlı kültür mirasımızı kalkınmanın itici gücü kılan model bir gelecek projesidir” diye konuştu.

ÖZTÜRK: “ETNO-KÖY; TÜRKIYE’DE MÜZE, ÖREN YERI VE KÜLTÜRÜ ILE HÂLÂ YAŞAYAN KÖYLERI BIR ARAYA GETIREN TEK PROJE”

Tören öncesinde köyü gezen ve çalışmaları yerinde inceleyen OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Arkeoloi Evi ve Yerel Tarih Evi’ni ziyaret ederken, köydeki zeytin kırma etkinliğine de katıldı. Öztürk köydeki dönüşüme ilişkin şu bilgileri verdi: “OPET olarak Gelibolu Yarımadası’nın doğal dokusunu koruyarak, çağdaş bir görünüme kavuşması için 2006 yılında başlattığımız “Tarihe Saygı Projesi” kapsamında Çanakkale Savaşları’nın geçtiği Eceabat bölgesindeki rehabilitasyon çalışmalarının ardından “2018 Troya Yılı”nda; Troya Ören Yeri’ne en yakın yerleşim yeri olan Tevfikiye Köyü’nü Arkeo-köye dönüştürdük. Şimdi de Troya Bölgesi’ndeki Çıplak Köyü’ne kimlik kazandırarak Etno-köy haline getirdik. Anadolu’nun farklı tarihsel ve kültürel katmanlarını yansıtan Çıplak Köyü’nde yürüttüğümüz çalışmaların ana eksenini; insan yapımı kültürel öğeleri ele alan bir bilim dalı olan etnografya kelimesinden türetilmiş “etno-köy” kavramı oluşturdu. Etno-köy projesi Türkiye’de müze, ören yeri ve kültürü- tarihi ile hâlâ yaşayan köyleri bir araya getiren tek proje. Çıplak Köyü Troya bölgesinin kültür mirasının zenginliklerinden ilham alarak kurgulanmış konseptlerle yenilendi, değişti ve dönüştü. Köylülerimizin aktif katılımıyla hayata geçirilen Çıplak Etno-Köy uygulamaları ile bölgenin temsil ettiği değerleri bu toprakların insanlarının kırsal mirasıyla birleştirerek yaygınlaştırmayı, yaşatarak ve paylaşarak zenginleştirmeyi hedefledik.”

OKUMAYA DEVAM ET

DÜNYA

DÜNYA4 ay önce

MÜZEYYEN AYGÜN EMİR ÇAKA BEY SAFLARINA KATILDI.

Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesini Kalkındırma Vakfı

DÜNYA5 ay önce

Birleşik Arap Emirlikleri Milli Günü Ankara’da Kutlandı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin “52’inci BİRLİK GÜNÜ” yıl dönümü Resepsiyonu, iki ülkenin milli marşlarının seslendirilmesi ile başladı.

DÜNYA12 ay önce

Türkiye-Kazakistan Dostluk Parkı açıldı

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, KAZAKİSTAN MECLİS BAŞKANI KOŞANOV İLE BİRLİKTE, “TÜRKİYE-KAZAKİSTAN DOSTLUK PARKI”NIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop,...

DÜNYA12 ay önce

TBMM-KAZAKİSTAN PARLAMENTOSU ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Kazakistan’da 19 Mart’ta gerçekleştirilen parlamento seçimlerinden dolayı tebriklerini ileten Meclis Başkanı Şentop, “Yeni Meclisin, kardeş Kazak halkının esenliği ve refahı...

DÜNYA1 sene önce

Emine Erdoğan, Kadın ve Adalet Zirvesi’nin gala yemeğine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından Anadolu Ajansının global iletişim ortaklığında düzenlenen “Kültürel...

GÜNCEL2 sene önce

Techxtile Start-Up Challenge ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen TechXtile Start-Up Challenge, genç girişimcileri sektöre kazandırırken, Türkiye genelindeki sektör paydaşları ve ihracatçı birlik başkanlarını da...

DÜNYA2 sene önce

TÜRKSOY’un seçme eserlerinin yer aldığı 2000 adet kitap Almatılı okurlara hediye edildi.

TÜRKSOY’un seçme eserlerinin yer aldığı 2000 adet kitap Almatılı okurlara hediye edildi.Hediye edilen eserlerin arasında 3 dilde hazırlanan Abay, Üç...

ENERJİ2 sene önce

2018 yılında bin 541 olan kadın çalışan sayısını 3 binin üzerine çıkarmayı başardık

OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, “2018 yılında bin 541 olan kadın çalışan sayısını 3 binin üzerine çıkarmayı başardık. ”...

DÜNYA2 sene önce

SOCAR Türkiye, Karabağ Şehitleri Anısına ‘Azerbaycan Karabağ Hatıra Ormanı’ Kurdu.

SOCAR Türkiye, 8 Kasım Karabağ Zaferi’ni ve şehitlerin hatırasını ölümsüzleştirmek üzere İzmir’in Aliağa ilçesinde ‘Azerbaycan Karabağ Hatıra Ormanı’ kurdu. 20...

İŞ DÜNYASI2 sene önce

ATO BAŞKANI BARAN ANTOD’UN TOPLANTISINA KATILDI

ATO’DAN SAĞLIK TURİZMİ İÇİN HİSER PROJESİ BARAN: “ANKARA SAĞLIK TURİZMİNDE DE BAŞKENT OLMAYA ADAY” 27 KASIM 2021-Ankara Ticaret Odası (ATO)...

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

seers cmp badge
tr_TRTurkish