DÜNYA

TÜSİAV BAŞKANI VELİ SARITOPRAK’ın 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Published

on

Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. Kuruluş yıldönümünü kutlayan TÜSİAV Türkiye Sanayi ve İş Adamları Vakfı Başkanı Sayın Veli SARITOPRAK , demokrasi ve özgürlük vurgusu yaptı. Cumhuriyet’in insan onuruna ve yaradılışına en yakışan rejim olduğuna işaret eden SARITOPRAK,

Afyonkarahisar dan başlayan Milli Mücadele hareketinin “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz” sözü ile başlayan bu ruhun, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetin ışığında her alanda gelişmiş, üretken, zengin ve modern bir ülke olarak geleceğe yürüyeceklerine inandıklarını belirtti.
TÜSİAV Başkanı SARITOPRAK, “Ebedi kurtuluş ve kuruluş ruhumuz Cumhuriyetimizdir”.

“Ülkemiz içinden geçtiği zorlu dönemdeki reçetesini yine kendi özünde, kurtuluş ve kuruluş ruhunda taşıyor. Yeter ki; birlik ve beraberlik içinde bu ruha ebediyen sahip çıkabilelim.  İşte bugün, 98. yılına erişmenin haklı gururunu yaşadığımız Cumhuriyetimizi, dünya tarihinin eşsiz zaferlerinden biri olarak görmemiz tam olarak da bu destansı kazanımları sayesindedir.
Geleceğe emin adımlarla yürümeyi başaranlar, barışa, eğitime, adalete, insana, kısacası akıl ve bilim ışığında modernliğe sahip çıkanlar olmuştur. Yeter ki; birlik ve beraberlik içinde bu ruha ebediyen sahip çıkabilelim. Bu vesileyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, var oluşumuzu borçlu olduğumuz bu zaferin mimarı ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve tüm atalarımızı minnetle ve saygıyla anıyorum” 
VELİ SARITOPRAK
TÜSİAV BAŞKANI


 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

Copyright © 2020 Kimler Burada.com