GÜNCEL

TÜRKİYE YATIRIMCILARINI BEKLİYOR,

Published

on

Akaryakıt ve LPG alanında ,Konya bölgesi  başta olmak üzere,Karaman-isparta-Burdur –Antalya Bölgeleri  ve Türkiye’nin bir çok bölge hinterlantında Bayilikler kapsamında bir çok ilklere imza atmış değerli Uzman ve bir o kadar çevreci insan olan ALİ KABAKÇI ile yaptığım söyleşide ;

Ülkemiz enerji Sektörü alanında yerli sermayenin % 40 olmak üzere, yabancı ortaklıklı Dağıtım Firmalarının da % 60 endeksli Bayilik çalışmalarını yürüttüğünü ifade ederken ;

ALİ KABAKÇI ;

 2020′-2021 yıllarında ,dünya ekonomisinde biraz daha öngörülebilirliğin yükseleceğini, bunun küresel yatırımlara olumlu yansıyacağını belirterek, “Bazı yabancı yatırımcıların şirket evliliği veya satın alma konusunda Türkiye ile ilgilendiklerini biliyoruz. Dolayısıyla hem öngörülebilirliğin artması hem de bazı yabancı yatırımcıların Türkiye ile ilgilenmesi nedeniyle ülkemize yönelik doğrudan yabancı yatırım tutarında bu yıl yükseliş bekliyoruz.” diye konuştu.

Bu yıl özellikle birleşme ve satın almalarda Türkiye’de bir hareketlilik görülebileceğini vurgulayan KABAKÇI .bu yatırımların yenilikçi sektörlerde de olabileceğini düşündüklerini bildirdi.

Türkiye’nin şu anda uluslararası doğrudan yatırımlardan % 15 pay aldığını ifade eden KABAKÇI , “Bu rakam Türkiye’nin potansiyelinin çok altında. Hedefimiz, görmek istediğimiz; Türkiye’nin bu yatırımlardan payını yüzde 30 ‘a yükseltmesi. Bu durumda Türkiye en çok yatırım çeken ilk 10 ülke arasına girmiş olacak. Bu hedefe doğru koşmamız lazım.” dedi.

KABAKÇI , Türkiye’nin bulunduğu jeopolitik konumda yaşanan sıkıntılardan bahsederek, halihazırda mevcut yabancı yatırımcıları burada tutmak için özel gayret göstermeleri gerektiğini söyledi.

“Türkiye yıllar içerisinde ne günler gördü, neler yaşadı biliyorsunuz, tahmin ediyorsunuz. Ancak uzun vadede yatırımcılar Türkiye’de hep kazandı ve ülkemizin ekonomik büyüme anlamında yönünün yukarı doğru olduğunun farkındalar. Bu kapsamda Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu’nun bizim de çok önem verdiğimiz bir çalışması var.

 Devletimiz ile birlikte YASED’in de aktif katılım sağladığı bu kurul, Yatırımlar Çerçeve Kanunu için çalışıyor. Yatırım ortamını kendi içimizde, en azından kontrol edebildiğiniz ortamda en iyi hale getirirsek bu yatırımcılar mutlu kalır, kendi yatırımlarını büyütürler. Bizim çalışmalarımız da gösteriyor ki aslında bugün Türkiye’deki yeni yatırımların çoğu mevcut yatırımcıların yatırımlarını büyütmelerinden geliyor, yeni yatırımcıya bu jeopolitik ortamda çekmek daha zor.”

An itibarı ile Akaryakıt piyasasında dışa bağımlı % 30 luk dilimde çalışmalara hız verdik. Ben ve Ekip arkadaşlarım ,TÜRKİYE ‘ ye  ithal edilecek uygun koşullarda Akaryakıtın hem iç pazarda oluşan daralmayı ,hem de istikrarsız şekilde fiyatlandırma politikasına bir son verilebileceğinin sinyallerini verdi. RUSYA –ve Ortadoğu bağlantılı çalışmalarımıza son hız da devam ediyoruz. Türkiye nin bir çok ikmal noktasında Depolama Ünitelerinin faaliyete geçirilmesi ile   2021 yılında iç pazarda istenilen arzulanan hedeflere erişebileceğiz dedi.

Enerji Sektöründe Türkiye yi hem iç hem de dış pazarda güzel günlerin beklediği ifade ederek sözlerine son verdi.

Sevgili Ali KABAKÇI ya Ülkemiz adına gerçekleştirdiği bu güzel atılımlar adına teşekkürlerimizi sunuyor .Enerji dolu yarınlar diliyorum.

Levent KANDEMİR.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

Copyright © 2020 Kimler Burada.com