Sabancı Topluluğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’inci kuruluş yıl dönümünde, tarihi bir seferberliğe imza atıyor.
29 Ekim’de, 60 binden fazla çalışan ve paydaşıyla “Sabancı Cumhuriyet Seferberliği”ni başlatan Sabancı Topluluğu, cumhuriyet coşkusunu Adana’dan başlayarak Türkiye’nin pek çok iline yayacak.
Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleşecek seferberlikte, fidan dikiminden toprak canlandırmaya; çevre temizliğinden biyoçeşitliliği desteklemeye ve okul yenilemeye kadar pek çok çevre etkinliği düzenlenecek.
Seferberlik, Sabancı Topluluğu’nun faaliyet gösterdiği, Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli ve Mersin olmak üzere toplam 10 ilde gerçekleştirilecek.
29 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında, 13 gün boyunca, sahalarda olacak olan Sabancı Topluluğu gönüllüleri Ulu önder Atatürk’ü çalışarak anacak.
Topluluk seferberlikle son dönemde ülkemizde yaşanan çevre felaketlerinin yaralarının sarılmasına ve gönüllülük konusunda farkındalık oluşturulmasına katkı sağlayacak.
Sabancı Cumhuriyet Seferberliği’ne ilişkin detaylar, Sabancı Topluluğu’nun kurulduğu Adana’da, Temmuz ayında ilk yangınların başladığı Kozan ilçesine bağlı Kızlarsekisi Köyü’nde Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper sözcülüğünde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.
Toplantı sonrası Cenk Alper, Sabancı Topluluk yöneticileri ve yüzlerce Sabancı Gönüllüsü’yle birlikte yangında kül olan yerleri yeniden yeşertmek için fidan dikti, toprak canlandırma çalışması yaptı.
Cenk Alper: “İlk Günden Bu Yana Sahada, Vatandaşlarımızın Yanında Olduk”
Yaz aylarında yaşanan çevre felaketlerinin yaralarının sarılması için ilk günden bu yana sahada çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Cenk Alper: “Sabancı Topluluğu olarak kurulduğumuz günden itibaren hep sahada, hep insanımızın yanındaydık. Şimdi tüm çalışanlarımızla birlikte eş zamanlı olarak sahalardayız, bu topraklara sahip çıkıyoruz. Hacı Ömer Sabancı’nın bundan 96 yıl önce, bu Topluluğun tohumlarını atarken söylediği gibi; ‘Bu topraklardan kazandığımızı bu toprakların insanıyla paylaşmak’ en büyük ilkemiz, önceliğimiz” dedi.
Cumhuriyet’in kuruluşunun 98’inci yıl dönümünde böyle bir projeyi hayata geçirmekten dolayı büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Cenk Alper, “Bu sene Cumhuriyeti kutlamak için elimize bayrağımızın yanı sıra, kazma, kürek, kovan ve fidan da alıyoruz. Tüm Sabancı Gönüllüleri olarak 29 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında sahada olacağız. Bu seferberliğin; Cumhuriyeti kutlamanın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını, emanetini yüceltmenin en iyi yolu olacağını düşündük. Çünkü biliyoruz ki; Cumhuriyet sadece bir yönetim şekli değildir. Cumhuriyet, çağdaşlaşma yolculuğundan şaşmamaktır. Cumhuriyet, bu toprakların kıymetini bilmektir. Bu memleketteki her bir ağaca, her bir damla suya, havasına sahip çıkmaktır. Varlığını bu topraklara borçlu olmaktır. 10 Kasım’da da seferberlik boyunca yaptığımız tüm gönüllü çalışmalarımızı Atamıza armağan ederek, O’nu tam da istediği gibi, çok çalışarak anacağız” şeklinde konuştu.
İyilik yapmanın, iyiliği yaymanın, gönüllü olmanın, Sabancı Topluluğu açısından önemine değinen Cenk Alper şunları söyledi: “Topluluk çalışanlarımızın, Sabancı Gönüllülerimizin yüzlerinden, bu seferberliği ne kadar sahiplendiklerini, anlamını ne kadar içselleştirdiklerini büyük bir mutlulukla görüyorum. Onlar iyiliği yaydıkça, gücümüz, başarma azmimiz daha da artıyor. Bu topraklarla özdeşleşmiş, değerli ustamız Yaşar Kemal’in dediği gibi: “İnsan dünyada yüreği kadar yer kaplar…” Sabancı Gönüllülerimiz, bizlere bu sözün değerini her fırsatta hatırlatıyor.
Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veren bayilerini ağırladı. Sektörün öncüsü olan firma, bayilerini 12-14 Kasım tarihleri arasında Antalya’da bir araya getirdi.
CW Enerji’nin geleneksel bayi toplantısında bir araya gelen bayiler, fabrikada üretimi yerinde inceledi ve ardından çeşitli konularda eğitimler aldı.
Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, Türkiye genelinde hizmet veren bayilerini Antalya’da ağırladı.
Pandemi kuralları çerçevesinde organize edilen ‘CW Enerji Geleneksel Bayi Toplantısı’nın 4.’sü 12-14 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Toplantının ilk gününde bayiler Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikayı ziyaret etti. Bayiler burada üretim sürecini yakından inceleme fırsatı buldu ve hammadde girişinden panellerin sevkine kadar geçen tüm süreç hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirildi.
CW Enerji’nin yenilikçi ürünlerinin yapım aşaması hakkında bilgi sahibi olan bayiler, toplantının gününde Titanic Beach Lara Otel’de bir araya geldi. Burada CW Akademi bünyesinde bulunan uzman ekip tarafından bayilere güneş paneli üretim süreçleri, sektöre genel bakış, CW Enerji AR-GE süreçleri gibi çeşitli konularda eğitimler verildi. Toplantıda ayrıca 2021 yılı değerlendirilmesi ve 2022 yılı hedefleriyle birlikte gelecek planlamaları da masaya yatırıldı.
Gün geçtikçe çok daha ileriye gidiyoruz
‘CW Enerji Geleneksel Bayi Toplantısı’nda bir konuşma yapan CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan, bayilere firmanın kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Sarvan, “Yolculuğumuzda gün geçtikçe çok daha ileriye gidiyoruz. Ailemize her geçen gün yeni katılımlar oluyor ve bununla gurur duyuyoruz. Hızla gelişen teknolojiyi yakından takip ediyoruz ve sektörümüzde fark yaratan çalışmalara imza atıyoruz” dedi. Güçlü ve alanında uzman bir kadro ile çalışmalarına hızla devam ettiklerini dile getiren Sarvan, kaliteden ödün vermeyen bir anlayışla yeni projeler üretmeyi sürdüreceklerini kaydetti.
Hep birlikte büyümeye devam edeceğiz
Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üretim firması olduklarını dile getiren CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz da, bu durumda bayilerinin büyük payı olduğunu söyledi. Yılmaz, CW Enerji bünyesinde bayi toplantısını geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, “Bayilerimizle birlikte bugüne kadar birçok projeye imza attık. Biz büyük bir aileyiz. Hep birlikte el ele vererek büyümeye devam edeceğiz” dedi. Gösterdikleri başarılı performanstan dolayı tüm bayilere teşekkür eden Yılmaz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte çalışarak çok daha büyük başarılar yakalayacaklarını da sözlerine ekledi.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da katılımın oldukça yoğun olduğu bayi toplantısında CW Enerji’nin alanında uzman kadrosu tarafından katılımcılara üretim, AR-GE, finans, sigorta, İSG, e-ticaret alanlarında eğitim sunumları yapıldı. İlginin oldukça fazla olduğu sunumlarda, bayilere sektör hakkında detaylı bir şekilde bilgiler aktarıldı.
Gala yemeğinde coşku doruğa çıktı
Diğer yandan, eğitimlerin ardından tüm bayilerin katılımı ile gerçekleşen gala yemeği, coşku dolu anlara sahne oldu.
Heyecanın bir dakika bile eksik olmadığı gala gecesinde, ‘bu yıl en çok satış yapan bayi’ ve ‘bu yıl en çok satış yapan 2. grup bayi’ye plaketleri verilirken, ‘EPC – proje satışı’, ‘e – ticaret satışı’, ‘konut tipi sistem satışı’, ‘sulama sistemi satışı’ gibi kategorilerdeki başarıları için de ödüller takdim edildi.
Gecede ayrıca müşteri takip sisteminde yapılan yönlendirmelere en hızlı dönüş yapan ve yönlendirilen müşterilere en yüksek satışları yapan ve 2021 yılı içerisinde CW Enerji ailesine yeni katılan bayilere de ödül ve belgeleri verildi.
Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu’nun (GWI) dünyanın 100 öncü kadını listesinde Türkiye’den de bir isim var: Nazan Moroğlu.
Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu (GWI) kuruluşunun 100. yılında, dünyanın farklı ülkelerinden 100 öncü kadını seçerek kamuoyunun dikkatine sunuyor.
Kuruluş bu kapsamda Türkiye’den İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Koordinatörü, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı, avukat Nazan Moroğlu’nu seçti.
‘Toplumsal cinsiyet eşitliğinin olduğu bir dünya kurana kadar mücadeleye devam’
Türkiye’de kadın hareketinin öncü isimlerinden Nazan Moroğlu, dünyanın 100 öncü kadını arasında gösterilmekten onur duyduğunu belirterek şu açıklamada bulundu:
“Demokrasinin temeli olan toplumsal cinsiyet eşitliğinin olduğu bir dünya kurana kadar mücadeleye devam” dedi
Troya’nın keşfinin başlangıç noktası sayılan Çıplak Köyü’nün OPET tarafından Etno-köye dönüşümü sürecinde düzenlenen eğitim programına katılan kursiyerlere sertifikaları; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’ün katılımıyla düzenlenen törenle verildi.
Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nda “Tarihe Saygı Projesi” ile 15 yıldan bu yana çalışmalarını sürdüren OPET, Troya bölgesindeki Tevfikiye Köyü’nden sonra Çıplak Köyü’nde de çalışmalarını tamamladı. Çıplak Köyü’nün Etno-köy’e dönüşümü sürecinde fiziki uygulamaların dışında OPET tarafından Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile köy halkının sosyo- ekonomik gelişimini artırmaya yönelik olarak kişisel gelişim ve farklı branşlarda meslek edindirmeye yönelik detaylı bir kurs programı düzenlendi. Düzenlenen eğitim programını bitiren kursiyerlere sertifikaları ise 2 Kasım 2021’de Etno-köy Çıplak Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. Sertifika törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk katıldı. 1320 saati bulan eğitimler sonucunda 75 kişi sertifikalarını alırken yapılan çalışmalar ile Çıplak’ın yepyeni bir köye dönüştüğünü dile getirerek OPET’e teşekkürlerini sundular.
VALİ AKTAŞ: “ARKEO-KÖY VE ETNO-KÖY, KÜLTÜR MİRASIMIZI KALKINMANIN İTİCİ GÜCÜ KILAN MODEL BİR GELECEK PROJESİDİR”
Kursiyerlere sertifikalarını takdim eden Çanakkale Valisi İlhami Aktaş yaptığı konuşmada “Çanakkale’ye olan desteğini hiçbir zaman esirgemeyen OPET ile valiliğimiz arasında gerçekleştirilen “Troya projesi-Troya tarihi milli parkı rehabilitasyon çalışmaları protokolü”yle tarihi, mitolojik, kültürel ve doğal güzellikleri ile öne çıkan Tevfikiye köyünde fiziksel ve sosyal büyük bir değişim yaşanmıştır. Tevfikiye köyü, rehabilitasyon ve yenileme çalışmaları sonrası tarihi ve mitolojik bir kimlik kazanarak Arkeo-köye dönüştürülmüş ve bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere en iyi hizmeti verebilecek duruma getirilmiştir. Yapılan tüm bu çalışmaların ardından Anadolu geleneğinin kültür mirasını temsil eden tüm katmanlara dair dokular, ögeler barındıran Çıplak köyümüz Etno-köye dönüştürülerek proje kapsamında köyümüze farklı bir kimlik kazandırılmış, Fiziki düzenlemelerin yanı sıra proje kapsamında Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile halkımıza eğitimler verilmiştir. Yapılan bu çalışmaların sonucunda bölgemizin var olan turizm potansiyeline önemli bir katkı daha sağlanmıştır. Arkeo-köy ve Etno-köy, kırsal kültür ve yerel mirasın odağında olduğu bir yerel kalkınma ve kültür turizmi projesi, paylaştıkça zenginleşen çok katmanlı kültür mirasımızı kalkınmanın itici gücü kılan model bir gelecek projesidir” diye konuştu.
ÖZTÜRK: “ETNO-KÖY; TÜRKIYE’DE MÜZE, ÖREN YERI VE KÜLTÜRÜ ILE HÂLÂ YAŞAYAN KÖYLERI BIR ARAYA GETIREN TEK PROJE”
Tören öncesinde köyü gezen ve çalışmaları yerinde inceleyen OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Arkeoloi Evi ve Yerel Tarih Evi’ni ziyaret ederken, köydeki zeytin kırma etkinliğine de katıldı. Öztürk köydeki dönüşüme ilişkin şu bilgileri verdi: “OPET olarak Gelibolu Yarımadası’nın doğal dokusunu koruyarak, çağdaş bir görünüme kavuşması için 2006 yılında başlattığımız “Tarihe Saygı Projesi” kapsamında Çanakkale Savaşları’nın geçtiği Eceabat bölgesindeki rehabilitasyon çalışmalarının ardından “2018 Troya Yılı”nda; Troya Ören Yeri’ne en yakın yerleşim yeri olan Tevfikiye Köyü’nü Arkeo-köye dönüştürdük. Şimdi de Troya Bölgesi’ndeki Çıplak Köyü’ne kimlik kazandırarak Etno-köy haline getirdik. Anadolu’nun farklı tarihsel ve kültürel katmanlarını yansıtan Çıplak Köyü’nde yürüttüğümüz çalışmaların ana eksenini; insan yapımı kültürel öğeleri ele alan bir bilim dalı olan etnografya kelimesinden türetilmiş “etno-köy” kavramı oluşturdu. Etno-köy projesi Türkiye’de müze, ören yeri ve kültürü- tarihi ile hâlâ yaşayan köyleri bir araya getiren tek proje. Çıplak Köyü Troya bölgesinin kültür mirasının zenginliklerinden ilham alarak kurgulanmış konseptlerle yenilendi, değişti ve dönüştü. Köylülerimizin aktif katılımıyla hayata geçirilen Çıplak Etno-Köy uygulamaları ile bölgenin temsil ettiği değerleri bu toprakların insanlarının kırsal mirasıyla birleştirerek yaygınlaştırmayı, yaşatarak ve paylaşarak zenginleştirmeyi hedefledik.”
Size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çerezleri kullanıyoruz. Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni için tıklayınız. www.kimlerburada.com Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çerezleri kullanıyoruz. Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni için tıklayınız. www.kimlerburada.com Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Gerekli cookie, sayfa gezinmesi ve web sitesinin güvenli alanlarına erişim gibi temel işlevleri etkinleştirerek bir web sitesi kullanıma yardımcı olur. Web sitesi bu cookie olmadan düzgün çalışamaz.
Tercih cookies, bir web sitesinin, tercih ettiğiniz diliniz veya bulunduğunuz bölgeniz gibi, web sitesinin davrandığını veya görünüşünü değiştiren bilgileri hatırlamasını sağlar.
İstatistik
İstatistik cookies, web sitesi sahiplerinin anonim olarak bilgi toplayıp bildirerek ziyaretçilerin web siteleriyle nasıl etkileşimde bulunduğunu anlamalarına yardımcı olabilir.
Pazarlama
Pazarlama cookies, ziyaretçileri web sitelerinde izlemek için kullanılır. Amaç, bireysel kullanıcıya ilgi çekici ve böylece yayıncılar ve üçüncü taraf reklamverenler için daha değerli olan reklamları görüntülemektir.
Sınıflandırılmamış
Sınıflandırılmamış cookies, bireysel kurabiye sağlayıcıları ile birlikte sınıflandırma sürecinde olduğumuz cookies.